Uprawa i produkcja


W Koola Herbals wierzymy, że możliwość śledzenia jest niezbędna. Dlatego nasz proces produkcji jest dokładnie dokumentowany, a my zachowujemy przejrzystość wobec naszych klientów. Jesteśmy zobowiązani do budowania Koola Herbals od podstaw, zapewniając najlepsze praktyki na każdym etapie.

-
Sedno sprawy
Współpracujemy bezpośrednio z 35 kobietami na obszarach wiejskich Afryki Wschodniej, szczególnie w Ugandzie. Kobiety uprawiają i zbierają zioła.

1
Sadzenie
Z już istniejącymi łodygami i korzeniami, hodowcy sadzą zioła na ziemi, którą wybrali dla Koola na żyznych glebach Ugandy.

2
Rosnący
Nasi plantatorzy pracują niesamowicie ciężko, aby uprawiać i pielęgnować nasze zioła w swoich ogrodach. Wspieramy ich szkoleniami i zapewniamy miesięczne wynagrodzenie za utrzymanie ogrodu.

3
Zbiór
Rolnicy ręcznie zbierają lub ścinają swoje zioła. Koola zapewnia czyste narzędzia do tej pracy, aby zagwarantować jakość produktu. Edukujemy również wszystkie kobiety i ich rodziny na temat właściwego zarządzania higieną.

4
Sprzedaż
Po zbiorach, plantatorzy dostarczają swoje zioła do punktu zbiórki Koola, znajdującego się w odległości spaceru od ich domów lub ogrodów. Po sprawdzeniu jakości i zważeniu ziół, płacimy naszym plantatorom premię za kilogram.

5
Pranie
Zioła i korzenie są transportowane do naszego zakładu produkcyjnego w ciągu kilku godzin po zbiorach. Zioła są dokładnie myte czystą wodą, zanim zostaną umieszczone w suszarni solarnej do suszenia.

6
Siekanie
Po maksymalnie czterech dniach suszenia korzenie i kora są drobno siekane.

7
Suszenie
Wszystkie zioła są suszone w naszym solarnym suszarni, proces ten trwa od 3 do 4 dni, w zależności od pogody.

8
Obróbka cieplna
Zioła, kory i korzenie są poddawane działaniu ciepła, aby je dodatkowo wysuszyć oraz wyeliminować wszelkie mikroorganizmy i zarazki.

9
Przechowywanie
Po obróbce cieplnej zioła, kory i korzenie są sortowane, pakowane próżniowo i oznaczane do przechowywania. Wilgotność jest nieustannie monitorowana w magazynie za pomocą osuszacza powietrza, aby zapobiec rozwojowi pleśni i mikroorganizmów.

10
Eksportowanie
Zioła są przechowywane w naszym magazynie przez kilka tygodni przed wysyłką do Szwecji.

11
Pakowanie
Gdy zioła dotrą do Europy, są transportowane do zakładu Koola w Szwecji, gdzie są pakowane do odpowiednich pojemników i przygotowywane do wysyłki do Ciebie.


