Uprawa i produkcja

IMG_1774.JPG__PID:06126af3-0b58-4532-9b47-a3b1fa8b7ea4

-

Sedno sprawy

Współpracujemy bezpośrednio z 35 kobietami na obszarach wiejskich Afryki Wschodniej, szczególnie w Ugandzie. Kobiety uprawiają i zbierają zioła.

IMG_1590.JPG__PID:25329b47-a3b1-4a8b-bea4-fa6ea25ff2af

1

Sadzenie

Z już istniejącymi łodygami i korzeniami, hodowcy sadzą zioła na ziemi, którą wybrali dla Koola na żyznych glebach Ugandy.

2

Rosnący

Nasi plantatorzy pracują niesamowicie ciężko, aby uprawiać i pielęgnować nasze zioła w swoich ogrodach. Wspieramy ich szkoleniami i zapewniamy miesięczne wynagrodzenie za utrzymanie ogrodu.

IMG_1635.JPG__PID:88611f78-92fc-4e93-a621-c18fb00aef2e

3

Zbiór

Rolnicy ręcznie zbierają lub ścinają swoje zioła. Koola zapewnia czyste narzędzia do tej pracy, aby zagwarantować jakość produktu. Edukujemy również wszystkie kobiety i ich rodziny na temat właściwego zarządzania higieną.

IMG_1728.JPG__PID:126af30b-5825-429b-87a3-b1fa8b7ea4fa

4

Sprzedaż

Po zbiorach, plantatorzy dostarczają swoje zioła do punktu zbiórki Koola, znajdującego się w odległości spaceru od ich domów lub ogrodów. Po sprawdzeniu jakości i zważeniu ziół, płacimy naszym plantatorom premię za kilogram.

IMG_2014.JPG__PID:a7a97020-0612-4af3-8b58-25329b47a3b1

5

Pranie

Zioła i korzenie są transportowane do naszego zakładu produkcyjnego w ciągu kilku godzin po zbiorach. Zioła są dokładnie myte czystą wodą, zanim zostaną umieszczone w suszarni solarnej do suszenia.

IMG_2022.JPG__PID:16a7a970-2006-426a-b30b-5825329b47a3

6

Siekanie

Po maksymalnie czterech dniach suszenia korzenie i kora są drobno siekane.

IMG_1938.JPG__PID:2006126a-f30b-4825-b29b-47a3b1fa8b7e

7

Suszenie

Wszystkie zioła są suszone w naszym solarnym suszarni, proces ten trwa od 3 do 4 dni, w zależności od pogody.

PXL_20240320_160423374.jpg__PID:329b47a3-b1fa-4b7e-a4fa-6ea25ff2afea

8

Obróbka cieplna

Zioła, kory i korzenie są poddawane działaniu ciepła, aby je dodatkowo wysuszyć oraz wyeliminować wszelkie mikroorganizmy i zarazki.

warespace-011MSP-explore-our-spaces-unit.jpg__PID:92fcee93-e621-418f-b00a-ef2e10847ff2

9

Przechowywanie

Po obróbce cieplnej zioła, kory i korzenie są sortowane, pakowane próżniowo i oznaczane do przechowywania. Wilgotność jest nieustannie monitorowana w magazynie za pomocą osuszacza powietrza, aby zapobiec rozwojowi pleśni i mikroorganizmów.

PXL_20240711_141359617.TS_exported_11537_1724107029217.jpg__PID:1f7892fc-ee93-4621-818f-b00aef2e1084

10

Eksportowanie

Zioła są przechowywane w naszym magazynie przez kilka tygodni przed wysyłką do Szwecji.

11

Pakowanie

Gdy zioła dotrą do Europy, są transportowane do zakładu Koola w Szwecji, gdzie są pakowane do odpowiednich pojemników i przygotowywane do wysyłki do Ciebie.

IMG_1822.JPG__PID:ee93e621-c18f-400a-af2e-10847ff2d7bf